dimecres, 17 de desembre del 2008

Solidaritat amb comissió

Déu n’hi do, amb la Sociedad General de Autores i Editores (SGAE). Ara resulta que dels casi sis milons d’euros que va recaptar la Marató de TV3, 45.000 se’ls embutxacarà la SGAE. I el que és encara més gros, tots els artistes que hi van participar, ja sigui amb el disc o amb actuacions en directe durant la gala, van cedir els seus drets a l’emissora. Així doncs, quin dret té la SGAE de reclamar aquests 45.000 euros, si els artistes van realiltzar un acte altruista? M’ho miri com m’ho miri, no hi trobo cap explicació.

Diumenge passat, milers de persones es van mobilitzar arreu de Catalunya per recaptar fons econòmics que s’havien de destinar a les malalties mentals greus. Vaig ser testimoni, al Pere Mata de Reus, de com 2.200 persones van participar en dues caminades i en moltes altres activitats, amb les quals es van recaptar 9.000 euros (aquí ara entraria en un altre tema, que seria el del centralisme de TV3, ja que tot hi ser un acte multitudinari no es van dignar a fer-ne ni una trista connexió o ressenya durant tota la jornada de la Marató, però això donaria per una nova entrada del bloc). Podem estar més a favor o en contra d’aquestes gales benèfiques, però que la SGAE se n’endugui 45.000 euros ho trobo vergonyós.

TV3 pagarà religiosament (suposo que no surtirien guanyant presentant cap recurs, i per això no els queda altre remei), però aquests diners són de ciutadans i ciutadanes que van fer la seva aportació solidària i voluntària. La SGAE s’excusa dient que els artistes que ho vulguin, demanin que la part proporcional que correspondria als seus drets, la destinin a l’acció benèfica, però ells, de moment, ja hauran ingressat els cuartos. Vergonyós, tot plegat.

.

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger