dijous, 23 d’abril del 2009

Princeses

Avui, que celebrem el dia en que Sant Jordi va salvar la princesa del terrible drac, us vull recomanar un dels meus llibres preferits, La princesa que creia en els contes de fades, de Marcia Grad. M'agradaria comentar-vos un fragment que ajuda a comprendre moltes coses, però no tinc el llibre aquí. Us diré, però, que es un llibre que us descobreix l'amor vertader, que et fa valorar-te més a tu mateixa i a comprendre que mai s'ha de deixar de lluitar per aconseguir els nostres somnis.

No serà un dels llibres més venuts aquest Sant Jordi, ni té el reconeixement de cap premi, però us el recomano. Jo el vaig llegir en un moment de la meva vida en què necessitava clarificar les meves idees i sentiments i de veritat que em va ajudar a comprendre moltes coses sobre la vida, sobre l'amor.

Feliç dia de Sant Jordi!

dimarts, 21 d’abril del 2009

Fer la puta i la Ramoneta


Fer la puta i la Ramoneta: Actuar amb duplicitat.

Ho rebo de bon matí al meu correu de la mà de RodaMots, una pàgina que, si t'hi subscrius, cada dia et fa arribar al teu correu electrònic el significat d'una paraula o frase feta en català. Aquesta, ja la sabia, penso mig adormida.

Després, també com cada matí, consulto la versió digitial d'El Punt, primer, les notícies d'Amposta. Titular: Alcaldes del Delta volen actuacions immediates contra el canvi climàtic. Em sembla bé, penso. Però m'encén l'alarma d'emergència el subtítol: D'altres, més tranquils, asseguren que ja hi ha projectes en marxa. I de seguida em ve al cap la pregunta: quins seran, els més tranquils??

Llegeixo l'entradeta i, quan veig els alcaldes d'Amposta i l'Ampolla, Manel Ferré i Francesc Sancho, tots dos de CiU, es mostraven preocupats i reclamaven actuacions imminents per solucionar els problemes de regressió i subsidència que el Delta ja patix. «Això és una emergència nacional», va manifestar Manel Ferré, tot precisant que «ha arribat l'hora de deixar els estudis i prendre mesures concretes», em ve al cap la frase que he llegit a primera hora del matí: fer la puta i la Ramoneta.

Els mateixos que, no fa tants anys, no es van mullar el cul per salvar el riu i el Delta del Pla Hidrològic Nacional, ara ho qualifiquen d'emergència nacional! Això si que és, sens dubte, fer la puta i la Ramoneta...

divendres, 10 d’abril del 2009

La vida sense ell


"T'imagines la vida sense ell? S'ha acabat la por, s'ha acabat patir, s'ha acabat suportar la vida. La viuria, la vida, com fa tothom."

Aquests dies, que per fi he tingut una mica de temps, he llegit un llibre que, donat que s'apropa Sant Jordi, crec interessant que us recomani.
L'escriptora i periodista Isabel-Clara Simó m'ha tornat a atrapar amb una de les seves novel·les, com ja ho va fer al seu moment amb Raquel, i una altra vegada, m'he devorat un dels seus llibres, aquest cop, però, el culpable ha estat T'imagines la vida sense ell?
Si ja heu llegit a Simó, coneixereu el seu estil literari. D'aquesta novel·la només us diré que no aporta cap intriga, però si que tracta molts sentiments. A més, ens apropa a una temàtica que, per desgràcia, omple cada dia pàgines de diaris i minuts d'informatius: la violència de gènere.
Un llibre fàcil de llegir, i tot i que emmarcat en un context històric que perd importància, encara avui és actual. Tant de bo, algun dia passi a ser història.

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger