dimecres, 28 d’octubre del 2009

Per gustos, els impostos


"Bon dia, sóc ric i m'agradaria que em pugessin els impostos". No, evidentment, no són declaracions del Millet, però tampoc és ciència ficció.

Un grup de rics d'Alemanya demana que els pugin els impostots per ajudar al país a sortir de la crisi. I no és broma. Informava de la notícia Europa Press a finals de la setmanada passada. Resulta que a Alemanya quedes exempt de pagar l'impost de patrimoni si tens un patrimoni superior a mig milió d'euros. I aquests rics, no hi estan d'acord. Segons els seus càlculs, si els més rics del país abonen a Hisenda un 5% de les seues fortunes durant dos anys, l'estat disposaria de 100.000 milions d'euros per a invertir en polítiques socials o necessitats bàsiques com l'ensenyament o la salut.

I és que per sort, en aquest món no tothom és igual, i per a gustos, no només els colors, sinó també els impostos. Llàstima, però, que dels més de dos milions de rics alemanys, només 44 s'han sumat, de moment, a la iniciativa.

Però entre tantes notícies de corrupció, estafes, polítics i millonaris "indeseables", crec que val la pena destacar una notícia que, per bé que no canviarà tot aquest desori polític i econòmic, potser ens donarà una mica d'aire fresc enmig de tanta contaminació.

Fotografia: 3cat24.cat



(Aquests darrers dies no es podien deixar comentaris, disculpeu les molèsties, ara ja està solucionat!)

1 comentaris:

Jordi ha dit...

M'estic fregant els ulls i m'he rellegit deu vegades la notícia. Encara queda gent com cal!

M'arriben rumors que els polítics espanyols en ple s'afegeixen a la iniciativa. Llàstima que aquí no hi sigui...

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger