dimarts, 19 de gener del 2010

Desaparegut?

De bon matí he obert un correu electrònic que vaig rebre ahir al tard, amb el següent assumpte: "Desapració nen d'Esplugues". L'he obert, i us podeu imaginar el contingut. Una mare desesperada perquè el seu nen, de la qual n'adjuntava una fotografia, fa un mes que està desaparegut. "Si es tractés del teu fill faries l'impossible per obtenir ajuda". Amb aquesta frase tant colpidora s'acomiada la suposada mare desesperada.

Com que estic una mica farta de rebre, i a vegades creure'm, missatges d'aquest tipus, abans de reenviar-lo he decidit buscar, simplement, alguna referència al col·legi Alemany d'Esplugues, on se suposa que estudia el nen en qüestió. De seguida he fet cap, gràcies a l'imperi de Google, a un bloc molt interessant, Cibertrolas, que des d'avui afegeixo a la meua llista de blocs. Així descobreixo que aquest correu electrònic és fals, i que no hi ha cap denúncia sobre aquesta desaparició. La polícia fins i tot està buscant el seus autors.

La xarxa, per sort o per desgràcia, és molt poderosa, i de la mateixa manera que ens poden enganyar i estafar, també ens dóna les respostes a aquestes mentides sense sentit. No puc entendre com es pot jugar amb un tema com aquest, quan hi ha mares que realment pateixen perquè els seus fills sí que han desaparegut.

És l'exemple més clar del conte del pastor i les ovelles. I tot per culpa de gent sense escrúpols.

4 comentaris:

Jordi ha dit...

I jo pregunto: què hi guanyen fent aquests tipus de mails? No ho entenc!

El que tu dius el conta del llop i les ovelles...

Neus Pons ha dit...

Ostres! jo també el vaig rebre i també vaig decidir no reenviar-lo. De fet, vaig estar a punt de buscar-ho pel google, com tu.
És... increïble!!

La Familia Menta ha dit...

Tal com diu Jordi, no entenc quin objctiu persegueixen aquestes cadenes de correu. És una molèstia per qui els reben, i una desconsideració enorme cap a les persones que realment han patit alguna d'aquestes tragèdies.

Alba ha dit...

Jordi, Myriam, pel que sembla l'objectiu és, a part de mofar-se de tothom qui s'ho ha cregut, captar adreces de correu electrònic per després enviar spam, virus, i tot de correus brossa...

El que més greu em sap, és que en realitat, internet pot ser una eina molt útil per difondre una tragèdia com aquesta i que algú et pugui ajudar, però per culpa d'aquests espavilats, ningú es creu res.

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger