dimecres, 5 de novembre del 2008

Change the world

Obama ha guanyat les eleccions. Estats Units està canviant? El món està canviant? Sé que aquest serà el tema del dia, i de la setmana, però no puc evitar comentar-ho. Recordo fa uns anys, quan en algunes sèries de ficció hi apareixia un president dels Estats Units negre, que la meva mare comentava: “Encara ha de canviar molt els EUA per a que hi hagi un president negre, han de passar molts i molts anys”. Era un fet futurista. Però avui, ja ha passat. Si us he de ser sincera, sento una emoció especial al pensar-hi.
Però crec que hem de tocar de peus a terra. Obama no canviarà el món d’avui per demà. Segurament, farà coses que no ens agradaran, com tots els polítics, coses que no entendrem. També hem de tenir en compte que els vuit anys de Bush han fet molt mal, i no sabem quina situació es trobarà en el govern, segurament Obama no podrà solucionar tots els fronts que té oberts. Però que avui, per una majoria aclaparadora, hagi guanyat les eleccions un descendent d’esclaus negres, és un gran canvi en el curs de la història. Amb ell, però, no s’acaba el racisme. Al món encara hi ha esclavitud, encara hi ha racisme, i en deixarà d’haver quan la victòria d’un president negre no sigui un fet històric, sinó un fet intrascendent.

Tinc la confança que, a poc a poc, el món continui fent grans passos endanvat. Els reptes són inmensos.

1 comentaris:

La Familia Menta ha dit...

La veritat és que és emocionant pensar que aquest 4 de novembre ha sigut un dia històric, i que estarà inscrit als llibres d'història... Ara falta veure si aquest canvi realment és significatiu d'una societat tolerant, o bé, com comentaves, és només conseqüència dels desastres de l'era Bush...

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger