dijous, 12 de novembre del 2009

Aquí, a la Xina i on sigui


La notícia recorda a l'escena(vídeo) de Josep-Lluís Carod-Rovira al programa de TV1, Tengo una pregunta para usted. No feia més que repetir als seus interlocutors que es deia Josep-Lluís, i no José Luis, com alguns s'entestaven a dir-li. Fins al punt que Carod-Rovira va deixar anar la memorable frase "Me llamo Josep-Lluís, aquí, en la Xina y donde sea".

Doncs, ara, resulta que un cambrer del Masnou, del restaurant Coloma, ha estat suspès de sou i feina per fer notar, a un client, que es diu Jaume, i no Jaime. Però, on anirem a parar! Els amos del restaurant, quan el client es va queixar de que el cambrer l'estava contradient, van demanar al seu treballador que es disculpés, i al negar-s'hi, li van aplicar la sanció per deslleialtat.

Això és un insult, però no només com a catalans, sinó com a persones. Ningú ens pot exigir que demanem perdó per reivindicar que ens tractin amb educació, com ho fem nosaltres. El president de la Generalitat es diu José Montilla, o fins i tot Pepe per als amics. Però mai he sentit a ningú dir-li Josep, i tampoc m'imagino a cap català a Madrid canviant els noms dels cambrers.

Jaume, continua reivindicant que et dius Jaume i no Jaime, i t'ho dius aquí, a la Xina i on sigui.

Foto: Jaume Valls mostra la carta amb la sanció que li ha imposat el restaurant. ACNJ

4 comentaris:

Neus Pons ha dit...

No sé ni si fer cap comentari...és impressionant, la gent cada dia està pitjor i és més intol·lerant...

Jordi ha dit...

Per molt tòpic que sembli, crec que tots en diem Jaume avui! Sembla mentida que encara puguin passar coses d'aquestes... aquí, a la Xina o on sigui!

Alba ha dit...

Neus, la intolerància és un problema greu, com es demostra amb aquest cas. I és cert, a vegades no saps ni que dir, de tant inverosímils que resulten algunes situacions.

Jordi, aquí, a la Xina, i on sigui, és on hem de defensar els nostres drets, i si per això fa falta que tots ens diguem Jaume, doncs endavant!

Mireia ha dit...

Què fort que a aquestes alçades encara passin casos com aquest. És vergonyós!

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger