dimecres, 17 de desembre de 2008

Solidaritat amb comissió

Déu n’hi do, amb la Sociedad General de Autores i Editores (SGAE). Ara resulta que dels casi sis milons d’euros que va recaptar la Marató de TV3, 45.000 se’ls embutxacarà la SGAE. I el que és encara més gros, tots els artistes que hi van participar, ja sigui amb el disc o amb actuacions en directe durant la gala, van cedir els seus drets a l’emissora. Així doncs, quin dret té la SGAE de reclamar aquests 45.000 euros, si els artistes van realiltzar un acte altruista? M’ho miri com m’ho miri, no hi trobo cap explicació.

Diumenge passat, milers de persones es van mobilitzar arreu de Catalunya per recaptar fons econòmics que s’havien de destinar a les malalties mentals greus. Vaig ser testimoni, al Pere Mata de Reus, de com 2.200 persones van participar en dues caminades i en moltes altres activitats, amb les quals es van recaptar 9.000 euros (aquí ara entraria en un altre tema, que seria el del centralisme de TV3, ja que tot hi ser un acte multitudinari no es van dignar a fer-ne ni una trista connexió o ressenya durant tota la jornada de la Marató, però això donaria per una nova entrada del bloc). Podem estar més a favor o en contra d’aquestes gales benèfiques, però que la SGAE se n’endugui 45.000 euros ho trobo vergonyós.

TV3 pagarà religiosament (suposo que no surtirien guanyant presentant cap recurs, i per això no els queda altre remei), però aquests diners són de ciutadans i ciutadanes que van fer la seva aportació solidària i voluntària. La SGAE s’excusa dient que els artistes que ho vulguin, demanin que la part proporcional que correspondria als seus drets, la destinin a l’acció benèfica, però ells, de moment, ja hauran ingressat els cuartos. Vergonyós, tot plegat.

.

4 comentaris:

Esther del Campo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Esther del Campo ha dit...

Això de la SGAE és vergonyós, sí senyora! Per favor... Després ho empapelen tot amb cartellets inútils de "Si eres legal, eres legal".

Però hi ha una cosa amb la que no estic d'acord amb tu. Potser enguany sí que hi ha hagut centralisme en les desconnexions de TV3, tot i que d'altres anys no ha sigut així. L'any passat, el centre de la Marató va ser el Monestir de Poblet, a la Conca de Barberà, amb el cor gegant que van formar 1000 persones, i el mateix cap de setmana, amb la col·laboració del CB Valls, s'hi munta una festassa que déu n'hi do, i cada any les càmeres hi són allà -enguany no t'ho puc dir perquè no hi era- i més de mitja plantilla de periodistes de TV3, amb uns 12.000 euros que s'hi recullen de mitja en les edicions que jo hi he sigut allà.

No havia vist el teu bloc! L'he trobat de casualitat! Ja t'aniré llegint! :)

laiagmartin ha dit...

Quin fàstic de SGAE per deu... jo hi vaig participar, com cada any, i la veritat és q em posa malalta el fet q els meus 20 € en comptes d'anar a parar a algun projecte biomèdic vagin a parar a les seves butxaques. Molt trist, de veritat. :(

La Familia Menta ha dit...

I després s'extranyen que la gent done cada cop menys... Completament vergonyós! Això de la SGAE no té nom.

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger