dimecres, 18 de març de 2009

La sida a l'Àfrica i les barbaritats del vaticà

L'anunci, ahir, de la nova campanya de la Conferència Episcopal, ja em va indignar profundament, fet que em va portar a un debat intens amb algunes persones. Però és que avui, ja no dono crèdit al que llegeixo. Segons he vist a La Vanguardia, Benedicte XVI va dir ahir a l'Àfrica que "la sida no es venç amb preservatius". Segons el Sant Pare (si és que de sant en té alguna cosa, ja em disculpareu), la solució a l'epidèmia de la sida està en "la renovació espiritual y humana" de la sexualitat i "l'amistat cap aquells que pateixen".
Actualment, la sida a l'Àfrica és un problema que afecta i augmenta sobretot en les zones més rurals, on, a més, hi ha menys informació i serveis de salut. Actualment, estan infectades amb el virus d'immunodeficiència humana (VIH) uns 22'5 milions de persones a l'Àfrica subsahariana, i només durant el 2007, es van produir en aquesta zona el 75% de les morts per sida del món.

Senyors del vaticà i de la institució eclesiàstica en general, estem parlant de vides humanes. I no és només això. Segons un informe de la ONU, la sida devasta sobretot a la població en edat productiva, d'entre 15 i 50 anys. Això suposa també un greu problema econòmic i de producció pel país. Com es pot veure al mapa, la sida suposa una gran pèrdua de mà d'obra, i en els països subdesenvolupats de l'Àfrica, això agreuga molt més la seva situació.

Amb tot això, no es pot permetre una afirmació com la del pontífex. Un altre tema seria la formació i l'educació que necessita rebre la població africana perquè es conscienciï de la necessitat de l'us del preservatiu, ja que actualment, és difícil que un home accedeixi a utilitzar-lo, i encara més, que una dona l'hi exigeixi. Per sort, moltes ONG's hi duen a terme una gran tasca.

3 comentaris:

Neus Pons ha dit...

precisament ahir ho parlavem al pis...és del tot vergonyós,... ja no sé que pensar, potser els falta tenir família a tots estos, o simplement coneixer a algun amic infectat que no pugue costejar-se els medicaments, com els passa als pobres africans...
L'església potser hauria d'estar menys pel cel i començar a baixar a la terra d'una vegada,...

La Familia Menta ha dit...

El problema del Vaticà és que s'entesten en viure en un altre món i una altra època. Sempre van un pas endarrera de la societat, amb el resultat de dir animalades com aquesta.

Noelia Silvero ha dit...

Jo crec que aquest bon home no sap el que es diu! Crec que s'hauria d'haver reservat aquesta opinió. No entenc com pot haver dit aquesta barbaritat.

La solució a l'epidèmia de la sida està en "la renovació espiritual y humana" de la sexualitat i "l'amistat cap aquells que pateixen". Sense comentaris!

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger