dilluns, 1 de juny del 2009

Netejar el que altres embruten


Comença el mes de juny, tot i que ja fa molts dies que fa calor. Després d'estar tant temps sense poder actualitzar aquesta petita finestra al món cibernètic, ho faig amb una notícia que passarà desapercebuda, però crec que és digna de donar-la a conèixer.

Amb la primera calor d'estiu, ja hem vist els primers banyistes a les platges de la costa catalana. Molts, però, només hi van a prendre el sol o a passar-hi un dia de relax. Jo mateixa tinc moltíssimes ganes de prendre el meu primer bany de sol, estirada a la sorra, sentint la brisa del mar i llegint un bon llibre. I tot això, és clar, en un entorn natural net i ben cuidat. I aquí és on està la qüestió.

Al mateix temps que els primers ciutadans s'han apropat a la platja, un grup de voluntaris també ho va fer ahir a les platges del Delta de l'Ebreper netejar la brutícia que altres deixen. I és que encara no puc entendre com plaer i descans han d'estar renyits amb ser cuidadós i respectuós amb el medi ambient.

La inciativa, la neteja de platges popular, es va dur a terme en motiu del dia mundial del medi ambient, que se celebrarà el proper divendres cinc de juny, promoguda com cada any pel Parc Natural del Delta de l'Ebre. La notícia, la podeu llegir a El Punt, però des d'aquí, volia felicitar el grup de voluntaris que, humilment i sense cap afany de reconeixement de la seua tasca, van dedicar el matí d'un diumenge de pont (molts d'ells eren veïns d'Amposta, i avui es festa a la capital del Montsià) a netejar el que els altres embruten.

Les desenes i desenes de bosses que ahir van omplir la vintena de voluntaris demostren que l'incivisme es díficil d'erradicar. I és que embrutar un entorn natural, sigui quin sigui, és molt més que mala educació.

A ningú li agrada netejar el que els altres embruten, i tots volem gaudir, quan invaïm els espais naturals, de llocs nets i agradosos. Així que abans de llençar les deixalles allà on ens vingui de gust, potser que ens ho pensem dues vegades.

2 comentaris:

Neus Pons ha dit...

Precisament, este any he fet un treball sobre el Delta, i una de les coses a millorar era la protecció del Medi Ambient. És vergonyós que hi hagi gent tant bruta (parlant clar) i també és vergonyós que en un Parc Natural com el Delta, amb tant d'interès ambiental com té, els Ajuntaments responsables no es preocupen de conservar-lo ben net. En fi, aquí se veu qui realment estima i cuida el territori. Gràcies a tots els voluntaris!

trapezista ha dit...

Moltes gràcies per recomanar la meva novel·la!

Òscar Palazón

 
El plaer d'escriure - Templates Novo Blogger